woensdag 9 juli 2014

Éen jongen ... Een draak ... Een wereld vol avontuur.

Christopher Paolini was pas vijftien jaar oud toen hij begon met zijn eerste boek van de epische fantasie reeks 'Het Erfgoed' dat uit totaal 4 boeken bestaat. Het eerst deel "Eragon" werd in 2006 verfilmd door regisseur Stefen Fangmeier die vooral bekendheid heeft gekregen als visual effect supervisor bij films als Jurassic Park, Twister, The Bourne Identity en Wanted.
Eragon verteld het verhaal van het land Alagaesia dat wordt geleid door koning Galbatorix ( John Malkovich ) een voormalige drakenrijder die zijn vrienden bedroog in zijn zoektocht naar macht en alle draken vermoorde. Als de boerenjongen Eragon ( Ed Speleers ) een blauwe steen vind die een drakenei blijkt te zijn wordt zijn lot bezegelt en zal hij het moeten opnemen tegen de koning. Hij wordt bijgestaan door Brom ( Jeremy Irons ), de draak Saphira ( met de stem van Rachel Wiesz ) en princess Arya ( Sienna Guillory ).
Dat Fangmeier zijn credits heeft verdient in de special effects is goed aan de film te zien. De effecten en met name de draak zien er zeer goed uit. Het verhaal gaat wat snel en had misschien wat meer uitgediept kunnen worden, maar aan het einde zou je graag een volgende film willen zien, maar omdat fans van het boek vonden dat er te veel van het boek uit de film was gelaten was het geen groot succes in de bios en de kans voor een vervolg is dus minimaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten