dinsdag 1 juli 2014

Koop melk, bel moeder, ontwijk zombies.

Na een zeer succesvolle samenwerking in de serie Spaced besloten Edgar Wright en Simon Pegg om samen een film te maken. Edgar Wright ( Scott Pilgrim ) nam de regie in handen, Simon Pegg de hoofdrol en samen schreven ze het script van "Shaun of the Dead", een romantisch comedy met zombies.
Shaun ( Pegg ) heeft problemen met zijn vriendin Liz ( Kate Ashfield ) en probeert haar terug te winnen, hij heeft echter niet zo'n goede timing, want de zombie apocalyps is net uitgebroken. Samen met zijn huisgenoot Ed ( Nick Frost ) gaat hij op weg om zijn vriendin en moeder te redden.
Naast Frost zien we ook kleine rollen voor andere Spaced acteurs zoals Peter Serafinowicz, Jessica Hynes, Michael Smiley en Julia Deakin. Shaun of the Dead heeft ook veel overeenkomsten met de serie zoals de vele pop culture referenties, en hommages, de snelle stijl van filmen en natuurlijk dezelfde soort humor. Ook het zombie genre wordt in de film op een voetstuk gezet met veel links naar de klassieke horror films van George A. Romero, John Landis en Sam Raimi.
De combinatie van de humor en de horror is perfect uitgevoerd en hierna vaak geprobeerd te herhalen in andere films. Pegg en Wright zijn een geweldig team en het is dan ook te hopen dat ze nog zeer veel ( inmiddels hebben ze 3 films samen gemaakt ) films zullen maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten