vrijdag 11 juli 2014

Een agent uit Detroit op vakantie in Beverly Hills.

Tegenwoordig is Eddy Murphy meer bekend van zijn familie films en pure comedy films maar in het begin van zijn loopbaan in de jaren 80 was hij vooral bekend geworden bij het grote publiek door zijn vertolking van Axel Foley in de film "Beverly Hills Cop". Deze actie comedy was een ware openbaring voor het filmpubliek die voor het eerst politieagenten met humor zagen.
Foley is een detective uit Detroit die een oude vriend op bezoek krijgt. Als deze vriend onder de neus van Foley wordt vermoord wil hij er alles aan doen om de daders te grijpen. Het spoor brengt hem naar Beverly Hills waar hij al snel door de lokale politie wordt opgepakt als onruststoker en Sergeant Taggart ( John Ashton ) en Detective Rosewood ( Judge Reinhold ) zitten hem voortdurend op de hielen.
Eddie Murphy was perfect gecast in deze rol en weet de actie en comedy perfect te combineren. Ashton en Reinhold zijn een geweldig duo dat af en toe net een oud getrouwd stel lijkt.
De film van regisseur Martin Brest ( Meet Joe Black, Scent of a Woman ) was het begin van een sterke trilogie die misschien over twee jaar een vierde film krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten