woensdag 30 juli 2014

Van de maker van Being John Malkovich, komt het verhaal over de maker van Being John Malkovich

De film "Adaptation" is gebaseerd op schrijver Charlie Kaufman ( Eternal Sunshine of the Spotless Mind ) die wordt gevraagd om een adaptatie te maken van het boek "The Orchid Thief" van Susan Orlean. Aangezien het boek geen echte dramatische structuur heeft komt hij al snel in een writers block te zitten en besluit om zichzelf in het verhaal te schrijven. Hij overdrijft de omstandigheden en verzint nieuwe karakters zoals een niet bestaande tweelingbroer Donald.
Nicolas Cage speelt zowel Charlie als Donald Kaufman en doet dit zeer overtuigend. Het nerveuze karakter van Charlie wordt heerlijk neergezet. Meryl Streep is Susan Orlean en het hoofpersonage van haar boek John Laroche wordt gespeeld door Chris Cooper.
In hun samenwerking bij 'Being John Malkovich' lieten regisseur Spike Jonze ( Her ) en Charlie Kaufman al zien dat ze op eenzelfde golflengte zitten en ook hier brengen ze weer een zeer unieke en onvergelijkbare film. Er zitten zoveel lagen in de film, dat eigenlijk een verhaal in een verhaal in een verhaal is en pas de tweede keer dat je de film bekijkt begint alles op zijn plaats te vallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten