maandag 28 juli 2014

Angst neemt Vlucht

Regisseur Wes Craven was de horror meester in de jaren 70 en 80 met films als The last house on the left en Nightmare on Elm Street. Ook was hij verantwoordelijk voor de 4 Scream films die een soort horror parodie op het genre waren. Maar in 2005 kwam hij met een ander genre, namelijk een echte thriller met de film "Red Eye" en de horror elementen bleken hier niet nodig te zijn.
Lisa Reisert ( Rachel McAdams ) houd niet van vliegen maar moet al haar angsten overwinnen als ze tijdens een nachtvlucht naar Miami gegijzeld wordt door de passagier naast haar. Jackson Rippner ( Cillian Murphy ) wil dat Lisa het hotel waar ze werkt belt om een machtige politicus te verplaatsen naar een andere kamer zodat hij kan worden vermoord. Als Lisa niet meewerkt zal Rippner de huurmoordenaar die haar vader in de gaten houd opdracht geven om hem te doden.
De spanning vanaf het moment dat het vliegtuig opstijgt zit er goed in en laat de kijker op het puntje van zijn stoel zitten. Murphy kan zeer charmant spelen maar ook zeer eng. Mooie bijrol van Brian Cox als de vader.
Wes Craven laat zien dat hij niet alleen in het horror genre succesvol kan zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten