woensdag 2 juli 2014

Hij heeft de slechtste dag van zijn leven ... en nog eens, en nog eens ...

Eén van de meest briljante comedy films ooit gemaakt is "Groundhog Day" uit 1993 van regisseur Harold Ramis ( Ghostbusters ). In de film wordt weerman Phil Conners ( Bill Murray ) naar Punxsutawney gestuurd om verslag te doen van het Groundhog festival. Als hij door een sneeuwstorm het stadje niet verlaten kan moet hij er noodgedwongen nog een nacht doorbrengen. Als hij wakker wordt is het echter weer Groundhog day en alles gebeurt precies zoals de dag ervoor. Voor iedereen en dus ook voor zijn producente Rita ( Andie MacDowell ) en cameraman Larry ( Chris Elliott)  is het normaal, alleen Phil begrijpt niet wat er gebeurt. Het maakt niet uit wat hij die dag doet, hij wordt iedere volgende dag weer wakker en precies dezelfde dag speelt zich af, opnieuw en opnieuw en opnieuw.
Bill Murray is perfect gecast als cynische, humeurige Phil en de verschillende stadia die hij doorgaat tijdens de film zijn geweldig om naar te kijken. De chemie die hij heeft met Andie MacDowell draagt ook absoluut mee aan de kracht van deze film en het verhaal zit gewoon briljant in elkaar en heeft een echt hart en heeft ook iets spiritueels. Dit is echt een film die je steeds opnieuw kan kijken en hij blijft niet vervelen.
Eén van de meest briljante comedy films ooit gemaakt is "Groundhog Day" uit 1993 van regisseur Harold Ramis ( Ghostbusters )...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten