zaterdag 28 maart 2015

De show is geannuleerd ... Maar het avontuur is nog maar net begonnen.

Er zijn al vele parodieën gemaakt die gebaseerd zijn op de TV serie 'Star Trek' en meestal zonder veel succes, maar er is er één die er echt met kop en schouders bovenuit steekt en vooral omdat het juist perfect laat zien wat de kracht is van de TV serie en dat is "Galaxy Quest" uit 1999.
In de jaren 80 was Galaxy Quest een populair sci fi serie die verdacht veel leek op Star Trek. Nu is het 17 jaar later en de show leeft nog steeds in de harten van de fans, maar de hoofdrolspelers hebben genoeg van de conventies waar ze steeds weer moeten opdraven, behalve Jason Nesmith ( Tim Allen ) die commander Taggert speelde geniet er nog steeds van. Als hij door echte aliens gevraagd wordt om hen te helpen denkt hij dat het om een prive optreden gaat, maar al snel blijkt hij echt in de ruimte te zijn bij een groep aliens die denkt dat de Galaxy Quest TV serie een historisch document is en ze hebben alles uit de serie in het echt nagemaakt. Taggert haalt zijn collega's ( Sigourney Weaver, Tony Shalhoub, Alan Rickman, Daryl Mitchel en Sam Rockwell ) erbij om de strijd aan te gaan met de slechte Sarris.
De film is niet alleen een ode aan Star Trek maar ook vooral aan de fans van de serie en dat is ook de kracht van de film. Het probeert het niet belachelijk te maken en de comedy komt ook niet uit de grappen, maar juist uit de situaties. De actie ziet er geweldig uit, mooie special effects en een sterk verhaal zorgt niet alleen voor humor, maar ook actie, drama en goede karakter ontwikkeling. Deze film van regisseur Dean Parisot ( RED2 ) is en echte aanrader voor iedereen die van een lekker avondje film kijken houd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten