maandag 23 maart 2015

Het achtste wereldwonder.

Na het zien van de originele versie van King Kong uit 1933 had de 12 jarige Peter Jackson al het idee om een remake te maken van deze film en in 1996 na het maken van zijn film 'The Frighteners' begon hij eindelijk met de pre productie voor die remake. Maar omdat 'Godzilla' en Gorilla film 'Mighty Joe Young' geplanned stonden voor een release besloot de studio om het project te stoppen en ging Jackson aan het werk met de Lord of the Rings Trilogie. Na het geweldige succes van deze films kwam de droom van Jackson dan eindelijk uit en kon hij zijn eigen remake maken die in 2005 in de bioscoop kwam als "King Kong".
Het jaar is 1933 en de ambitieuze filmmaker Carl Denham ( Jack Black ) neemt zijn cast mee op een gehuurde boot om naar het mysterieuze 'skull island' te reizen. Daar vinden ze de reusachtige gorilla King Kong ( gespeeld via motion capture door Andy Serkis ) die als een blok valt voor de hoofdrolspeelster Ann Darrow ( Naomi Watts ).
Jackson is vrij trouw gebleven aan het origineel maar voegt er zeker zijn eigen smaak aan toe. King Kong ziet er geweldig uit, in de actie scenes, maar steelt echt de show in de emotionele stukken samen met Watts. De details die in de film zitten zijn van zeer hoog niveau, en er zitten zelfs vele persoonlijk stukken van Jackson in de film zoals schilden en gasflessen die uit de 1933 versie van de film komen. Naast Watts en Black die beide zeer sterk zijn in de film zijn er ook mooie rollen voor o.a. Adrien Brody, Colin Hanks en Jamie Bell.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten