zaterdag 7 maart 2015

Na de 'Spider-man' trilogie van Sam Raimi die in 2007 werd afgesloten waren er plannen om een vierde film te maken, maar door verschillende oorzaken kwam het er niet van. Dus besloot Sony om een nieuwe versie te maken en zo kwam in 2012 de film "The Amazing Spider-Man" en dit keer stond regisseur Marc Webb aan het roer.
Nadat Peter Parker ( Andrew Garfield ) is gebeten door een genetisch gemanipuleerde spin krijgt hij diens krachten en hij besluit die te gebruiken om de moordenaar van zijn oom Ben ( Martin Sheen ) op te sporen en om de mysterieuze dood van zou ouders op te lossen. Het antwoord ligt misschien bij de oud collega van zijn vader en mentor van zijn vriendin Gwen Stacy (Emma Stone ), Dr. Curt Conners ( Rhys Ifans ) die onderzoek doet naar gecombineerde DNA.
De basis van deze film is gelijk aan de eerste Spider-Man film, alleen met een andere vriendin en een andere tegenstander, maar het voelt wel als een nieuwe en frisse film aan door de sterke rolbezetting. Garfield is perfect als de klungelige maar slimme Peter en straalt ook de kracht uit van Spider-Man. Ook ligt de film iets dichter bij de comics waar Spider-Man bijvoorbeeld ook een apparaatje nodig had om zijn web te schieten, wat in de Raimi films achterwegen werd gelaten. De film ziet er geweldig uit en je voelt je als kijker nog meer tussen gebouwen slingeren, met name in de 3D versie van de film.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten