maandag 30 maart 2015

Mijn naam is Alice en ik herinner me alles.

Na het succes van de eerste 'Resident Evil' film uit 2002 kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven en dus kwam in 2004 "Resident Evil: Apocalypse". Paul W.S. Anderson die het eerste deel schreef en regisseerde, zorgde ook deze keer voor het verhaal, alleen de regie lag dit keer in handen van Alexander Witt. Witt deed zijn ervaring op als second unit regisseur van films als Lethal Weapon 3, Twister en Gladiator en hij weet dus als geen ander hoe hij actie en special effects in beeld kan brengen.
Alice ( Milla Jovovich ) ontwaakt in Raccoon City, om erachter te komen dat de vol zit met zombies en monsters. Met de hulp van Jill Valentine ( Sienna Guillory ) en Carlos Olivera ( Oded Fehr ), moet Alice een uitweg uit de stad vinden voordat het wordt vernietigd door een nucleaire raket.
In deel één was er gekozen om geen karakters uit de videospellen te halen om meer realiteit aan de film te geven. In deel twee is voor een compleet andere benadering gekozen. Veel van de verhaallijn komt uit de spellen resident evil 2 en 3 en ook karakters als Valentine en Olivera zijn direct uit het spel genomen. Maar doordat de basis al gelegd was in de eerste film, past dit prima bij dit vervolg. Verder is dit gewoon een prima vervolg, nog meer actie, Milla is nu echt een badass en nog meer zombies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten