zondag 29 maart 2015

Robots liegen nooit...

Dat science fiction films niet altijd uit Amerika hoeven te komen laat regisseur en schrijver Jon Wright ( Grabbers ) zien met de Engelse film "Robot Overlords" uit 2014.
Na elf dagen oorlog hebben buitenaardse robots de aarde overgenomen. Mensen moeten ten alle tijden in hun huis blijven en hebben een implantaat waarmee ze in de gaten gehouden kunnen worden. Als vier kinderen erachter komen dat ze met een electrische schok het implantaat tijdelijk uit kunnen schakelen besluiten ze de strijd aan te gaan. Robin Smythe ( Ben Kingsley ) heeft de mensen verraden en heeft zich aangesloten bij de robots en gebruikt zijn macht om de moeder ( Gillian Anderson ) van één van de vier kinderen voor zich te winnen.
Qua verhaal is er in de film niet veel nieuws, maar het acteerwerk van de kinderen is op een goed niveau. Kingsley is wat vlak en niet heel erg overtuigend en Anderson krijgt niet genoeg te doen. De robots en de andere effecten zien er goed uit, en al met al is het wel een vermakelijke film, maar hij zal je niet al te lang bijblijven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten