donderdag 26 maart 2015

Sneller. Scherper. Dodelijker.

Na het succes van de actie vampier film 'Blade' uit 1998 kwam in 2002 het vervolg "Blade II" uit. De regie lag dit keer in handen van Guillermo del Toro ( Hellboy ) nadat Stephen Norrington, de regiseur van deel 1 had bedankt. Del Toro besloot om niet zozeer een vervolg te maken maar zijn eigen visie aan de film mee te geven en de film kan dan ook gemakkelijk als losstaande film gezien worden waarbij het dus niet nodig is om deel 1 te zien.
Door een mutatie is er een nieuwe soort vampier ontstaan, de Reaper, die zo bloeddorstig is dat hij op zowel mensen als vampieren jaagt. Vampiersjager Blade ( Wesley Snipes ) wordt door de vampieren gevraagd om samen de reapers te lijf te gaan. Blade en Whistler ( Kris Kristofferson ) sluiten zich aan bij de Bloodpack, een elite team vampieren die in vele vormen van strijd zijn opgeleid.
Del Toro laat met deze film zien dat hij een geweldige visuele stijl heeft en een ongekende fantasie die perfect in de vampieren wereld past. Snipes is helemaal in zijn element en de actie en vecht scenes overstijgen die van de eerste film.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten