vrijdag 6 maart 2015

Het bestaan van het leven is een sterk overschat fenomeen.

De graphic novel "Watchmen" van Allen  Moore werd jarenlang als onverfilmbaar geacht. Verschillende regisseurs zoals Terry Gilliam, Darren Aronofsky en Paul Greengrass deden een poging. Moore geloofde zelf al helemaal niet dat zijn boek verfilmd kon worden, maar na het succes van de graphic novel verfilming '300' geloofde regisseur Zack Snyder dat hij dit ingewikkelde verhaal naar het grote scherm kon brengen.
In een alternatief 1985 waar Nixon de Vietnam oorlog heeft gewonnen en aan zijn vierde termijn bezig is, staat de koude oorlog op nucleair springen, gemaskerde helden zijn vanwege een reeks schandalen verboden en de toekomst ziet er heel grauw uit. De groep van de Watchmen, die ooit het geboefte te lijf gingen, is uit elkaar gevallen. Dr. Manhattan (Billy Crudup), in een wetenschappelijk ongeluk getransformeerd tot supermens, werkt nu voor de overheid en Nite Owl (Patrick Wilson) en Silk Spectre (Malin Akerman) hebben het bijltje er bij neergelegd. De keiharde Rorschach (Jackie Earle Haley) weigert echter op te geven en ziet met de moord op een andere voormalige Watchman, de Comedian (Jeffrey Dean Morgan), een complot tegen zichzelf en zijn oude maten.
Snyder blijft zeer getrouw aan de graphic novel en probeert in de bioscoopversie al zoveel mogelijk details in de film te stoppen, maar dit lukt niet helemaal in de 162 minuten. Dus kwam er de Director's cut van 186 minuten en vervolgens de Ultimate Cut van 215 minuten waar nog veel meer achtergrond in de karakters is verwerkt. Dus het boek dat niet verfilmd kon worden heeft toch geresulteerd in een zeer sterke film.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten