maandag 16 maart 2015

Er was eens in Nazi-bezet Frankrijk ...

Er zijn twee dingen waar je een echte Tarantino film aan kunt herkennen. Lange en sterke dialogen of monologen en zeer veel geweld. Dit is ook zeker het geval in "Inglourious Basterds" uit 2009. Deze combinatie van een WOII film en een spaghetti western is een heerlijke donkere film met een geweldige cast.
In het Nazi bezette Frankrijk gaat een groep van Amerikaanse Joodse soldaten onder leiding van Lt. Aldo Raine ( Brad Pitt ) eropuit om zoveel mogelijk Nazi's te doden en wordt een plan gemaakt om alle Duitse leiders in één keer te grazen te nemen tijdens een première van een Duitse propaganda film. De eigenaresse van de bioscoop ( Mélanie Laurant ) heeft zo haar eigen plan om wraak te nemen op de Duitsers en in het bijzonder op Col. Hans Landa ( Christoph Waltz ) die haar hele familie liet vermoorden.
Dit is een van de weinige oorlogsfilms waarin de Duitsers ook echt Duits praten en en Fransen echt Frans enzovoort. In de hele film word slechts 30% Engels gesproken en dit zorgt voor een realistisch gevoel. Brad Pitt zet een geweldig karakter neer, maar Waltz steelt in deze film de absolute show. Geweldige speeches in wel vier verschillende talen en een fantastische manier van doen die hem ook zijn eerste Oscar opleverde. Je moet deze film met een korreltje zout nemen, maar het is zeker een aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten