woensdag 18 maart 2015

Het ultieme voetbalgevoel

Een film over buitenspel, diepgaan en gemiste kansen, dat is de film "All Stars" uit 1997 van regisseur Jean van der Velde ( Hoe duur was de suiker ).
Zeven vrienden gaan al vijftien jaar iedere zondag op een koude grasmat op in hun gezamenlijke liefde: voetbal. Ondanks dat ze veel plezier hebben begint het leven buiten de lijnen een steeds belangrijkere rol te spelen. Zo is Bram ( Danny de Munk ) een zakenman die veel op reis is, maar nog steeds alles probeert te regelen, zien we Hero ( Antonie Kamerling ) een zweverige filosoof opzoek naar zichzelf, de doelman Willem ( Thomas Acda ) die met zijn hoofd meer tussen de planten van zijn zaak zit en de werkeloze elektricien Johnny ( Daniel Boissevain ) die voor zijn invalide vader en voormalige coach ( Frits Lambregts ) moet zorgen. In de dagen voor en tijdens hun historische 500ste wedstrijd leren de jongens elkaar de waarde van vriendschap en leren ze vooral zichzelf kennen.
De film is zeker in Nederland zeer herkenbaar en heeft een perfecte ensemble cast en zit vol humor maar heeft ook een hart waardoor je echt om de karakters geeft. De film heeft geresulteerd in een tv-serie van 3 seizoenen een vervolg film in 2011 en er zijn zelfs remakes gemaakt in België, Spanje en Engeland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten