zondag 15 maart 2015

Vertel de wereld de waarheid

Nadat het boek van Dan Brown, 'The Da Vinci Code' succesvol was verfilmd, werd al snel besloten dat ook het boek "Angels & Demons" een film zou krijgen. Aangezien het boek eerder werd geschreven dan The Da Vinci Code speelt het verhaal zich ook af voor dat verhaal, maar aangezien dit qua film een vervolg is, is ook de tijd van het verhaal aangepast.
Na de dood van de paus rouwt de kerk en wordt er gezocht naar een opvolger. Ondertussen wordt in CERN antimaterie opgewekt door Dr. Vittoria Vetra ( Ayelet Zurer ) en Pater Silvano Bentivoglio die vervolgens word vermoord en de antimaterie word gestolen. Robert Langdon ( Tom Hanks ) wordt benaderd door een advocaat van het Vaticaan als vier kardinalen en mogelijke opvolgers van de Paus zijn ontvoerd door een eeuwenoude organisatie de Illuminati. Als blijkt dat de antimaterie als bom is verborgen in het Vaticaan, moeten Langdon en Vetra een speurtocht volgen die door Rome leidt.
Regisseur Ron Howard brengt ook dit boek weer tot leven en laat de meest geweldige plekken in Rome zien. In dit geval is het meer een actie gedreven film en komt de relatie van geloof en wetenschap niet echt veel aan de orde, zoals in het boek meer het geval is. Maar de essentie van het boek zit wel degelijk in de film en met mooie bijrollen voor Ewan McGregor, Pierfrancesco Favino en Stellan Skarsgard is dit een mooi vervolg op Da Vinci en kunnen we gaan wachten op de andere twee Langdon boeken die nog verfilmd gaan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten