zaterdag 14 maart 2015

Eens broers, nu vijanden

Nadat eerder in 2014 het bijbel verhaal van Noah een nieuwe interpretatie kreeg was het eind 2014 de beurt aan het verhaal van Mozes in "Exodus: Gods and Kings" van regisseur Ridley Scott.
De film verteld het verhaal van een man die het opneemt tegen de macht van een imperium. Scott brengt nieuw leven in het verhaal van de opstandige leider Mozes ( Christian Bale ) als hij het opneemt tegen de Egyptische farao Ramses ( Joel Edgerton ), en met 600.000 slaven op een monumentale reis gaat ter ontsnapping uit Egypte en zijn angstaanjagende cyclus van dodelijke plagen.
Scott laat een prachtig beeld zien van het leven van meer dan 4000 jaar geleden. Zeker een aanrader om dit in 3D te bekijken, want de omgevingen en details zijn geweldig. Bale laat wederom zien dat hij een zeer sterke acteur is omringt zich met ander sterke acteurs als Ben Kingsley, John Turturro en Sigourney Weaver ( wel in wat kleine rollen ). Er is aardig wat commotie over de film geweest wat betreft de Bijbel echtheid, maar net als bij Noah, moet je dit niet zo zeer als een Bijbel film zien, maar meer als een film ervaring. Hier en daar is het wel wat traag en lijkt Mozes slechts een bijstander, maar al met al een episch spectakel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten