maandag 2 maart 2015

Vrijheid! Voor altijd!

James McTeigue begon zijn carrière als assistent regisseur bij films als 'Dark City' en de Matrix trilogie maar in 2005 regisseerde hij zelf zijn eerste film, "V for Vendetta". De film werd geschreven door de Wachowski brothers ( de regisseurs van The Matrix trilogie ) is is gebaseerd op de graphic novel van David Lloyd ).
Het futuristische verhaal ontvouwt zich in een Groot-Brittannië dat een fascistische staat is. Een vrijheidsstrijder bekend als V ( Hugo Weaving ) gebruikt terroristische tactieken tegen de onderdrukkende maatschappij. Hij redt een jonge vrouw Evey ( Natalie Portman ) van de geheime politie, en ze word zijn onwaarschijnlijke bondgenoot, maar vraagt zich ook af of haar held zelf niet de bedreiging is geworden die hij eerst bevocht.
V for Vendetta is een meeslepend en compromisloos toekomstvisioen met een thema dat ook vandaag de dag nog steeds actueel is. Om nog meer van de film te genieten is het aan te raden om eerst de Graphic Novel te lezen zodat je er nog dieper in kan duiken. Een sterk debuut voor McTeigue als regisseur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten