dinsdag 17 maart 2015

Grijp het leven bij de ballen

Er zijn van die films met weinig inhoud of verhaal, maar die toch heel vermakelijk zijn. Zo'n film is "Dodgeball: A True Underdog Story" uit 2004 van regisseur Rawson Marshall Thurber ( We're the Millers ).
Peter La Fleur ( Vince Vaughn ) is de eigenaar van een kleine sportschool die op het punt staat om overgenomen te worden door White Goodman ( Ben Stiller ) van de mega sportschool Globo Gym. Om $ 50.000,- te winnen om zijn sportschool te redden doet Peter mee aan een trefbal toernooi samen met een team van stumpers waaronder cheerleader wannbe Justin ( Justin Long ), de nerdy Gorden ( Stephen Root ) en de piraat Steve ( Alan Tudyk ).
Dit was het debuut van Thurber als regisseur en hij heeft de film ook geschreven. Vaughn en Stiller zijn lekker op dreef en het blijft gewoon ontzettend grappig om iemand, het liefst met een bril op, een bal tegen zijn hoofd gegooid zien krijgen. Dus geen diep verhaal, maar gewoon lekker ontspannen en lachen. Er gaan zelfs geruchten dat er een vervolg van deze film komt, maar er is helaas nog maar weinig over bekend.
Nog een leuke tip, op de DVD zit een audiocommentaar waarbij de regisseur en de twee hoofdrolspelers alleen maar ruzie maken en na 40 minuten de studio uitlopen waarna het commentaar van de film 'There's something about Mary' wordt afgespeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten