zaterdag 21 maart 2015

Mooie planeet. We nemen hem!

Bij Regisseur Tim Burton ( Beetlejuice, Sleepy Hollow ) kan je altijd iets aparts verwachten en zie je vaak iets wat je nog nooit hebt gezien. Dit is ook zeker het geval met de satirische "Mars Attacks!" uit 1996.
Het is een normale dag voor iedereen, tot de president van de Verenigde Staten ( Jack Nicholson ) aankondigt dat er marsmannetjes zijn gespot rond de Aarde. De Marsbewoners landen en er wordt een ontmoeting geregeld, maar niet alles gaat volgens plan en de Marsbewoners lijken andere plannen voor de aarde te hebben. Zijn ze gewoon verkeerd begrepen wezens of doen ze echt alles om de hele mensheid te vernietigen?
Dit is echt een film die een paar keer gezien moet worden en die absoluut groeit. De eerste keer zie je het waarschijnlijk als flauwe film, maar naarmate je hem vaker ziet, zie je de briljante kijk van Burton die vol is van politieke en sociale satire, zwarte humor en geweldige visuals.
De film zit vol met sterren zoals Glenn Close, Pierce Brosnan, Danny DeVito, Michael J Fox, Sarah Jessica Parker en Tom Jones.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten