dinsdag 10 maart 2015

Soms doen de mensen waar niemand zich iets bij voor kan stellen die dingen die niemand zich kan voorstellen.

Zonder Alan Turing was dit stukje waarschijnlijk nooit geschreven. Zijn werk tijdens de tweede wereld oorlog stond namelijk aan de basis van de hedendaagse computers. De film "The Imitation Game" verteld zijn levensverhaal.
De Duitsers hadden tijdens de tweede wereld oorlog een code bedacht, genaamd Enigma, die niet te kraken was. Dat weerhield het wiskundig genie Alan Turing ( Benedict Cumberbatch ) er niet van om samen met andere wiskundigen, waaronder Hugh Alexander ( Matthew Goode ) en Joan Clarke ( Keira Knightley ) een machine te maken die dat wel zou kunnen.
De film is de eerste Engelstalige film van de Noorse regisseur Morten Tyldum en dit leverde hem meteen een Oscar nominatie op. Ook voor Cumberbatch en Knightley was er een nominatie en zeker in het geval van Cumberbatch was dit absoluut terecht. Hij zet een geweldige prestatie neer met zeer veel kracht, nuance en verborgen emotie.
The Imitation Game is een absolute thriller, maar behandelt ook thema's als vooroordelen tegen het vrouwelijke, tegen homoseksualiteit en eigenlijk in het algemeen tegen iedereen die anders is.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten