woensdag 22 april 2015

Breid je universum uit

Met "Jupiter Ascending" uit 2015 komen de Wachowskis weer met een origineel eigen verhaal sinds de Matrix films uit 1999 en 2003. Ook de regie lag weer in handen van Lana en Andy Wachowski.
Jupiter Jones ( Mila Kunis ), een jonge vrouw die de huizen van anderen schoonmaakt wordt gered van de dood door de buitenaardse Caine Wise ( Channing Tatum ) en hierdoor komt ze erachter dat ze de erfgename is van intergalactische adel en ze zal moeten vechten om de inwoners van de aarde te beschermen tegen een oude en vernietigende industrie.
Net als het geval was bij The Matrix films hebben de Wachowskis een ongelooflijk gedetailleerde wereld neergezet. De beelden en special effects zijn van een absoluut ongekend niveau en een twee kijk zal nodig zijn om alle details te ontdekken. Kunis en Tatum zetten sterke rollen neer en ook de bijrollen voor o.a. Sean Bean, Douglas Booth en Eddie Redmayne zijn goed gecast. Het verhaal is echter eigenlijk een beetje te veel voor de 2 uur durende film. Er zitten veel meer lagen in, en er worden meer lijntjes opgegooid dan dat er in de film afgemaakt kunnen worden. Hierdoor kan het verhaal misschien wat warrig overkomen. Maar dat neemt niet weg dat met originaliteit de Wachowskis absoluut voorop lopen en je bent gegarandeerd van 2 uur visueel spectakel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten