zondag 5 april 2015

Een film voorbestemd om bijna twee derde van de beschaafde wereld te beledigen. En de andere één derde ernstig te ergeren.

Na de eerste Monty Python film, 'Monty Python and the holy Grail' besloten de mannen om een nieuwe film te maken met wederom een variatie van een bekend verhaal. In 1979 kwam "Life of Brian" uit met wederom een muzikale fan die hielp met de financiën. De vorige film werd gefinancierd door Pink Floyd en deze film kwam tot stand met de hulp van Beatle George Harrison, die ook een klein rolletje mocht spelen.
Brian van Nazareth ( Graham Chapman ) wordt in de originele kerstnacht geboren en wordt dan al per ongeluk aangezien voor zijn buurjongen Jezus. En ook als hij ouder is wordt hij aangezien voor de messias.
John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin spelen samen met Chapman 40 verschillende rollen. Maar in tegenstelling tot de veel kleinschaligere 'Grail' zijn er hier veel andere acteurs en actrices die bijdragen aan de film. Terry Jones heeft ditmaal alleen de regie in handen om meer rust voor de cast en crew te creëren.
De film zit weer vol met typische Python humor en blijft vandaag de dag nog net zo leuk en sterk als 36 jaar geleden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten