dinsdag 14 april 2015

Maak kennis met een man die nooit een vrouw ontmoette waar hij niet van hield

De klassieker 'Alfie' uit 1966 met Michael Caine in de titelrol kreeg in 2004 een remake als "Alfie" met dit keer Jude Law in de titelrol.
De Britse limousine chauffeur Alfie ( Jude Law ) rijd door Manhattan en omringt zich met prachtige vrouwen die klant zijn, maar waar hij ook one night stands mee heeft. Van rijke weduwe ( Susan Sarandon ) tot single moeder met kind ( Marisa Tomei ), Alfie kan er geen genoeg van krijgen. Maar als de consequenties van zijn levensstijl de vrouwen in zijn leven gaat beïnvloeden moet Alfie tot inkeer komen over zijn leventje.
Wat Caine al in de jaren 60 versie liet zien, brengt ook Law ten tonelen, die pure Britse charme waardoor je Alfie alles vergeeft. Law speelt perfect met de camera waarmee hij geregeld de vierde wand doorbreekt door recht in de lens te praten. Daarnaast zit de film vol met heerlijke muziek die onder andere geschreven is door Mick Jagger. Regisseur Charles Shyer zet een heerlijke comedy romantiek film neer die een mooi eerbetoon is aan het origineel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten