woensdag 29 april 2015

Maak je klaar voor een ongewone vlucht

Ook in 2009 wist Pixar de harten van iedereen te raken met de film "Up" van regisseurs Pete Docter en Bob Peterson die beide ook voor het verhaal zorgden.
Carl Fredricksen ( Ed Asner ) is een oude weduwnaar die dreigt uit zijn huisje gezet te worden. Om dit te voorkomen bind hij duizenden ballonnen aan zijn huis en vliegt hij weg naar Paradise Falls in zuid America. Per ongeluk neemt hij de jonge padvinder Russell ( Jordan Nagai ) mee die zich had verstopt onder het huis.
Je zou het niet snel verwachten bij Pixar, een film met een bejaarde man in de hoofdrol, maar dat is nu juis de kracht van Pixar. Ze komen niet met een standaard verhaal, maar komen steeds met iets unieks en nieuws. Daardoor blijven ze de absolute top in computer animatie. Deze animatie is wederom van zeer hoog niveau, daarnaast heeft het een prachtig verhaal met zeer veel hart en natuurlijk is er ook genoeg te lachen voor zowel kinderen als volwassenen en daarbij komt zeer sterke muziek. De film haalde ook niet voor niets 2 Oscars binnen ( voor beste animatie film en beste muziek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten