vrijdag 24 april 2015

Ze is terug ... En ze is brengt een aantal van haar vrienden.

"Resident Evil: Afterlife" uit 2010 is al weer het vierde deel in de Resident Evil films, maar lijkt eigenlijk niet echt op zijn voorgangers. Paul W.S. Anderson heeft ook dit vierde deel geschreven en neemt na het origineel zelf ook weer de regie in handen.
Alice ( Milla Jovovich ) is nog steeds uit op wraak op Umbrella, het bedrijf dat het T virus in de wereld bracht die nu nagenoeg is uitgestorven, en op de baas Albert Wesker ( Shawn Roberts ). In haar verdere zoektocht naar overlevenden komt ze een oude bekende tegen, Claire Redfield ( Ali Larter ) en ontmoet ze nieuwe mensen als Luther ( Boris Kodjoe ) en de broer van Claire, Chris ( Wentworth Miller ).
Het hele gevoel van deze film is compleet anders dan zijn voorgangers, en is veel meer gericht op slow motion actie, Matrix achtige vechtscenes en stunts. Dit is ook de eerste keer dat de film in 3D is geschoten en dat blijkt met name de reden te zijn voor deze veranderingen. Toegegeven moet worden dat de 3D zeer goed uitkomt in deze scenes, maar het verhaal en de karakterontwikkeling valt hierdoor wat in het niet en dat is toch jammer. Het ziet er allemaal zeer goed uit, maar we komen nog niet echt verder met Alice in deze film.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten