woensdag 1 april 2015

Er is geen nieuws zoals slecht nieuws

De James Bond films zijn de altijd al de ultieme vorm van vermaak geweest waarbij je even niet meer hoeft te denken aan je normale leven, maar lekker op kan gaan in de actie van 007. Dit is ook zeker het geval bij "Tomorrow Never Dies" uit 1997 van regisseur Roger Spottiswoode ( The 6th Day ).
James Bond ( Pierce Brosnan ) moet het in deze film opnemen tegen de media tycoon Elliot Carver ( Jonathan Pryce ) die een oorlog tussen China en Engeland wil ontketenen om vervolgens de exclusieve wereld media rechten te krijgen van deze oorlog. Bond krijgt de hulp van Wai Lin ( Michelle Yeoh ), een undercover agent van China en deze Bond girl staat haar mannetje in alle actie en gevechten. Natuurlijk krijgt hij zijn gadgets weer van Q ( Desmond Llewelyn ) en ook M ( Judi Dench ) is weer van de partij.
Brosnan weet ook in zijn tweede vertolking van Bond weer de kijkers voor zich te winnen met de combinatie van charme en actie en heerlijk Bond oneliners. Pryce zie je elke keer dat hij op het scherm is genieten van zijn rol en het is een verademing om een Bond dame eens mee te zien vechten. En de film heeft ook een kleine Nederlandse inbreng met Daphne Deckers als de PR dame van Carver. Een echte Bond film met gadgets, mooie vrouwen, strakke actie en stunts en natuurlijk ook humor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten