donderdag 9 april 2015

Loyaliteit, eer en wraak.

Het 47 Ronin verhaal is een ware Japans legende die al vele malen is bewerkt in films, zoals het in 2013 uitgekomen '47 Ronin' met Keanu Reeves. De Japanse regisseur Kazuaki Kiriya koos voor zijn bewerking voor een middeleeuwse setting in de film "The Last Knights" uit 2015.
Lord Bartok ( Morgan Freeman ) word door de nieuwe minister van de keizer Gezza Mott ( Aksel Hennie ) uitgenodigd omdat hij diens steekpenningen wil ontvangen. Bartok wil echter een voorbeeld stellen en doet een aanslag op Mott waarna hij zijn eer verliest en het met de dood moet bekopen. Commandant Raiden ( Clive Owen ) moet het vonnis uitvoeren bij zijn oude meester en kan daarna het leven niet meer aan en zinkt weg in een depressie maar blijft met wraakgevoelens zitten vanwegen zijn meester.
Freeman is zoals altijd zeer sterk, helaas heeft hij maar weinig schermtijd in de film. Owen zet ook een mooi karakter neer, alleen er is niet heel erg veel te doen voor hem in de film. Je voelt als kijker al snel aan hoe het werkelijk zit, en begint je dan al snel te ergeren aan het feit dat het zo lang op zich laat wachten tot die conclusie er ook daadwerkelijk komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten