maandag 27 april 2015

Wetten zijn gemaakt om ze te breken...

Isaac Asimov is één van de grootste science fiction schrijvers ooit en staat vooral bekend om zijn wetten van robotica die zowel in de science fiction wereld als de wetenschappelijk wereld zeer beroemd zijn. In 1950 kwam zijn verzameling korte verhalen uit genaamd Ik, Robot wat als inspiratie gebruikt werd voor de film "I, Robot" uit 2004 van regisseur Alex Proyas ( Dark City ).
In het jaar 2035 leven robots samen met mensen en nog nooit heeft één van hen een misdaad begaan. Maar als de techniek hatende detective Del Spooner ( Will Smith ) een telefoontje krijgt van de dood van Dr. Alfred Lanning, de bedenker van de 3 wetten van Robotica, lijd zijn onderzoek naar de robot Sonny ( Alan Tudyk ). Samen met psycholoog en robot expert Dr. Calvin ( Bridget Moynahan ) begint zijn zoektocht naar de waarheid.
Will Smith zorgt voor de perfecte combinatie van actie, emotie en humor en krijgt genoeg tijd om zich als karakter te ontwikkelen. Sonny wordt op een geweldige manier tot leven gebracht. Tudyk zorgde niet alleen voor de stem, maar deed de scenes ook mee met de acteurs en zorgde via Motion Capture ook voor de bewegingen. De CGI is geweldig in de film en robots hebben er nog nooit zo goed uitgezien.
De film is geen verfilming van het boek van Asimov, maar is een geheel eigen interpretatie en inspiratie op zijn werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten