vrijdag 3 april 2015

Een echte onderwater klassieker

Als er één filmmaatschappij is die sprookjes kan verfilmen dan is het wel Disney. Dit hebben ze natuurlijk al vaak bewezen met films als Snow White, Cinderella, en zeker ook met "The Little Mermaid" uit 1989 los gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Andersen.
Ariel is de jongste zeemeermin dochter van koning Triton en ze verlangt naar een leven buiten de zee. Ze sluit een deal met de zee heks Ursula waarbij ze haar stem inlevert voor een stel benen zodat ze op zoek kan naar haar grote liefde Eric.
De film is geregisseerd door John Musker en Ron Clements die ook later samen Aladdin naar het grote scherm brachten. Deze film heeft alles wat een Disney film hoort te hebben, romantiek, veel humor, prachtige animatie, een mooi verhaal en heerlijke muziek en meezing liedjes zoals het door de kreeft Sebastian gezongen 'Under the Sea'. De kinderen zullen de grappige sidekicks geweldig vinden en zullen mee swingen met de liedjes en voor de volwassenen is het gewoon een prachtig liefdesverhaal. De film werkt op elk niveau en is een absolute Disney topper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten