woensdag 8 april 2015

De terugkeer van de grote avonturen film.

Om te ontsnappen van alle aandacht ging George Lucas op vakantie toen zijn film 'Star Wars' in 1977 in première ging. Samen met Steven Spielberg ging hij naar Hawaï. Toen bleek dat Star Wars een groot succes was kon Lucas zich wat meer ontspannen en kon hij het ook over andere dingen hebben met zijn vriend. Spielberg bekende dat hij altijd al een James Bond film wilde maken en Lucas antwoordde; ik heb een veel beter idee, een avonturenfilm genaamd "Raiders of the Lost Ark". En zo ontstond het idee voor de eerste Indian Jones film die Spielberg ging regisseren.
In 1939 gaat professor en archeoloog Indiana Jones ( Harrison Ford ) op zoek naar de Ark van het verbond voordat de nazi's hem in handen krijgen. Hij krijgt hierbij de hulp van een oude vriendin Marion ( Karen Allen ), de vriendelijke Sallah ( John Rhys-Davies ) en zijn vriend Marcus ( Denholm Elliott ).
De Indiana Jones films zijn gemaakt in een stijl van klassiek serials uit de jaren 40 die in America heel populair waren. Met deze film is er een absolute legende geboren en de man met de hoed en de zweep heeft inmiddels al 3 vervolg films gekregen. De combinatie van avontuur, actie, spanning en humor is zo perfect dat dit nog steeds een groot plezier om naar te kijken is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten