zondag 19 april 2015

Wax on... Wax off...

In 2010 kwam er een remake van "The Karate Kid" uit 1984 uit, maar het origineel blijft een absoluut hoogtepunt van de jaren 80.
Daniel ( Ralph Macchio ) verhuisd met zijn moeder van New Jersey naar California, maar merkt al snel dat hij niet echt bij de blonde surfmensen past. Hij wordt al snel gepest en in elkaar geslagen door een groep karate leerlingen onder leiding van Johnny ( Billy Zabka ). Om te zorgen dat hij met rust wordt gelaten komt de klusjesman Mr. Miyagi ( Pat Morita ) tussen beide en belooft om Daniel Karate te leren zodat hij het tegen de jongens en Johnny op kan nemen in een groot Karate toernooi.
Regisseur John G. Avildson ( Rocky ) laat een mooie leerling / leraar relatie zien en neemt zijn tijd om deze relatie op te bouwen zodat hij heel natuurgetrouw overkomt. Macchio doet het goed als iel mannetje die een ware underdog is, en komt ook goed uit de verf met de karate scenes. Een sterke jaren 80 film met veel lagen die laat zien dat martial arts veel meer is dan alleen maar vechten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten