dinsdag 21 april 2015

Misdaad kent geen partners

Het komt niet vaak voor dat in één film drie van de beste acteurs uit hun generatie samen spelen. In "The Score" uit 2001 van regisseur Frank Oz ( The Dark Crystal ) spelen Marlon Brando, Robert De Niro en Edward Norton en alle drie zetten gedenkwaardige rollen neer.
De professionele crimineel Nick Wells ( De Niro ) wil voorgoed stoppen en wil zich samen met zijn vriendin Diane ( Angela Bassett ) volledig richten op zijn Jazz club. Maar als Max ( Brando ), zijn vriend en financiële partner langskomt met nog één klus kan Nick niet weigeren. Er is echter een probleem, als hij moet samen werken met de jonge, getalenteerde en agressieve dief Jack ( Norton ).
Norton laat zien dat er een zeer grote acteur in hem schuilt en zijn samenspel met de altijd solide De Niro is heerlijk om naar te kijken. Brando is een beetje over zijn top heen, maar zorgt nog zeker voor de komische noot en werkt lekker me De Niro. De film zit goed in elkaar en zorgt voor genoeg verrassingen dat het zeker een gedenkwaardige crime thriller is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten