dinsdag 28 april 2015

De race begint...

De verhalen van Jules Verne zijn al vele malen verfilmd maar het is altijd leuk om weer een nieuwe interpretatie te zien van zijn verhalen. Zo is "Around The World in 80 Days" uit 2004 van regisseur Frank Coraci ( Click ) een combinatie geworden van het klassieke verhaal en een Jackie Chan film wat zorgt voor een verfrissende nieuwe insteek.
Phileas Fogg ( Steve Coogan ) is een uitvinder in 1872 die een weddenschap aangaat met de minister van wetenschap Lord Kelvin ( Jim Broadbent ) om een reis rond de wereld te maken in 80 dagen. Hij krijgt de hulp van zijn nieuwe butler Passepartout ( Jackie Chan ) die een Jade Boeddha uit de Engelse bank heeft gestolen en Fogg wil gebruiken voor de reis terug naar huis. En in Frankrijk ontmoeten ze Monique La Roche ( Cécile De France ) een kunstenares die graag op wereldreis wil om inspiratie op te doen.
De combinatie van de geweldige gevechten van Chan in de oude stijl en het avonturenverhaal van Verne zorgt voor een zeer vermakelijke film. De film is gevuld met heerlijke cameo's van o.a. Richard Branson, Arnold Schwarzenegger, Rob Schneider, Luke en Owen Wilson en John Cleese.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten