zaterdag 18 april 2015

Iets dat je niet kunt vermijden

Er zijn regisseurs die je bij elke film die ze maken aan het denken zetten en je niet zomaar een voorgekauwd verhaal voorschotelen of zelfs een verhaal dat aan het einde compleet begrijpelijk is. Regisseur en schrijver Paul Thomas Anderson ( Magnolia ) is absoluut zo'n regisseur en ook zijn laatste film "Inherent Vice" uit 2014 is hier een goed voorbeeld van.
In 1970, in een drugs overladen Los Angeles onderzoekt detective Larry "Doc" Sportello ( Joaquin Phoenix ) de verdwijning van een ex-vriendin ( Katherine Waterson ).
Dit is slechts een kleine greep uit het verhaal, want eerlijk gezegt is het aan het einde nog niet helemaal duidelijk wat het verhaal is. Maar daar gaat het in deze film ook helemaal niet om. De geweldige unieke stijl van Anderson, de briljante acteerprestaties van Phoenix, de geweldige muziek en de fantastische melange van vele karakters zijn een ware must voor de Paul Thomas Anderson fans. En wederom is hij erin geslaagd om een film te maken die je of geweldig vind, of complete onzin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten