vrijdag 17 april 2015

Verberg je kracht voor anderen

De Oscars voor beste film gaan bijna altijd naar Engelstalige films, maar in 2000 kwam hier bijna een verandering in. Dat was namelijk het jaar dat "Wo Hu Cang Long" ( Crouching Tiger, Hidden Dragon ) maar liefst 10 Oscar nominaties ontving waaronder die voor beste film en regisseur. Uiteindelijk ging het met 4 beeldjes naar huis.
Twee krijgers ( Chow Yun Fat en Michelle Yeoh ) zijn in achtervolging van een gestolen zwaard en een beruchte voortvluchtige en komen uit bij een onstuimige, fysiek ervaren, adolescent edelman dochter ( Ziyi Zhang ), die op een kruispunt staat in haar leven.
Regisseur Ang Lee ( Life of Pi ) omschreef de film zelf als 'Sense and Sensibility' met martial arts. Hij koos voor een meer spirituele vorm van martial arts, Wudan waarbij de brute kracht vooral plaatsmaakt voor een meer ballet-achtige gratie. De gevechten zijn hierdoor adembenemend en in combinatie met geweldige muziek vormen dit absolute hoogtepunten in de film. Daarnaast ziet de film er ook geweldig uit qua natuur en omgevingen die het tot een echt Chinees sprookje maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten