donderdag 16 april 2015

Experimenteren ... evolutie ... uitsterven

Speelde het eerste deel van Resident Evil zich vooral af in kleine ruimtes, het tweede deel in een stadse omgeving, maar voor het derde deel is een voor compleet andere look gekozen. "Resident Evil: Extinction" is namelijk een kruising tussen 'Mad Max' en 'Dawn of the Dead' en speelt zich af in de openheid van de woestijn.
Jaren na de gebeurtenissen uit deel 2 is het grootste deel van de mensheid uitgestorven en de wereld is grotendeels vergaan en verdort. Alice ( Milla Jovovich ) is er alleen op uitgetrokken omdat ze bang is voor de dood van de mensen om haar heen. Een karavaan met overlevers onder leiding van Claire Redfield ( Ali Larter ) trekt door de woestijn op zoek naar voedsel en ander overlevenden. Carlos Olivera ( Oded Fehr ) en L.J ( Mike Epps ) hebben zich hier ook bij aangesloten. Ondertussen is Dr. Isaacs ( Iain Glen ) op zoek naar een oplossing tegen het T Virus in opdracht van de baas van Umbrella Albert Wesker ( Jason O'Mara ).
Voor het derde deel is ook weer gekozen voor een andere regisseur, ditmaal is dit Russel Mulcahy ( Highlander ) en zijn keuze om de film in daglicht te filmen zorgde voor een compleet andere look voor een zombiefilm. Het blijkt dat angst zich niet alleen in het donker hoeft af te spelen. Hierdoor kreeg de film een hele andere look dan zijn twee voorgangers, wat het absoluut ten goede komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten