donderdag 28 mei 2015

Deze keer zijn er nog meer...

Na het maken van 'The Terminator' besloot regisseur en schrijver James Cameron om een vervolg te maken op de Alien film van Ridley Scott en dat leidde tot de film "Aliens" in 1986.
75 jaar na de gebeurtenissen uit de eerste Alien film word het ruimteschip van Ellen Ripley ( Sigourney Weaver ) gevonden waar ze nog steeds in kunstmatige slaap ligt. Als ze verteld over het monster dat op de planeet leefde gelooft niemand haar. Maar als er plotseling geen signalen meer komen van de kolonisten die inmiddels op de planeet wonen gaat Ripley samen met een groep mariniers waaronder Hicks ( Michael Bean ), Vasquez ( Jenette Goldstein ), Hudson ( Bill Paxton ) en Bishop ( Lance Henrikson ) op zoek naar overlevenden en op jacht naar de aliens.
Cameron weet perfect de stijl van Scott te evenaren en brengt daardoor een zeer vertrouwde look aan Aliens. Dat neemt niet weg dat hij er zeer veel van zijn eigen stijl aan toevoegt. Was het eerste deel meer een horror film, het tweede is een zeer spannende actie thriller geworden. Met geweldig effecten van Stan Winston die er vandaag de dag nog steeds goed uitzien. Sterke en afwisselende karakters, een langzaam opbouwend verhaal dat uitbarst in een geweldige finale. Zeker een waardig deel 2 in de serie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten