vrijdag 1 mei 2015

Gaan we hier de hele dag staan of gaan we vechten?

Hij begon als producent van de Guy Ritchie films maar sinds zijn debuutfilm als regisseur, 'Layer Cake' komt Matthew Vaughn om de 3 jaar met een nieuwe film en dit jaar was dat "Kingsman: The Secret Service".
De film vertelt het verhaal van een super geheime spionorganisatie Kingsman die de ongeraffineerde, maar veelbelovende straatjongen Eggsy ( Taron Egerton ) in de ultra competitieve trainingsprogramma van het agentschap werft net als er een wereldwijde bedreiging komt van het gestoorde technisch genie Valentine ( Samuel L Jackson). Eggsy heeft als Mentor de superspion Harry Hart ( Colin Firth ) en wordt getraind door Merlin ( Mark Strong ).
Vaughn gooit alle conventies van spionagefilms overboord en brengt een unieke kijk op het genre. Net als zijn film Kick-Ass is deze film gebaseerd op een comicbook van Mark Millar en Vaughn kan hier perfect mee uit de voeten. Lekker snelle actie, geweldige vechtscenes ( van o.a. Colin Firth ) en een ongelofelijk dosis zwarte humor zorgen voor een absolute top filmavond. En natuurlijk blijft het altijd fascinerend om Sam Jackson als slechterik te zien.
Vaughn blijft zijn reeks van verrassende en zeer sterke film doorzetten en het wachten op de volgende film duurt nu al veel te lang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten