donderdag 21 mei 2015

School was nog nooit zo eng

Het duurde 12 jaar, maar in 2013 kwam er dan eindelijk een vervolg op de zeer succesvolle Pixar film 'Monster Inc'. Of eigenlijk ook weer niet want het is de eerste prequal die Pixar ooit gemaakt heeft aangezien het verhaal van "Monsters University" zich een aantal jaren voor het verhaal uit de eerste film afspeelt.
Mike ( Billy Christal ) heeft van jongs af aan al de droom om de beste kinder schrikker te worden en hij doet er dan ook alles aan om op de universiteit te komen. Daar ontmoet hij ook de arrogante Sully ( John Goodman ) en ze kunnen elkaar niet uitstaan. Als ze beide het het schrik programma worden gezet is er nog maar één mogelijheid. Ze moeten samenwerken om de schrik beker te winnen.
De film van regisseur Dan Scanlon geeft een geweldig kijkje in de levens van de bekende karakters uit de eerste film, en gezien het feit dat we eigenlijk al weten hoe het afloopt, blijf je toch zeer gefocust op het verhaal en vergeet je eigenlijk dat je dat al weet. De animatie is wederom van zeer hoog niveau, met geweldige menigte shots, fantastische kleuren en een belichting die een perfecte toevoeging is van het verhaal. Daarnaast is de stemmencast weer perfect met o.a. Steve Buscemi, Helen Mirren, Sean Hayes en David Foley. Pixar blijft toch ieder keer weer verbazen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten