woensdag 20 mei 2015

Twee werelden, één held

Voordat de superhelden uit de Marvel comics samen kwamen in 'The Avengers' film uit 2012 kregen een aantal van hen een introductie. Zo was er voor de God van de donder de film "Thor" uit 2011 van regisseur Kenneth Branagh.
De arrogante Thor ( Chris Hemsworth ) word door zijn vader Odin ( Anthony Hopkins ) verbannen uit Asgard naar Midgard ( oftewel de aarde ). Daar ontmoet hij wetenschappers Jane Foster ( Natalie Portman ) en Erik Selvig ( Stellan Skarsgard ). Zijn broer Loki ( Tom Hiddleston ) heeft echter weinig goeds voor ogen en de krachten van Thor moeten de aarde redden.
Branagh die meer bekend staat om zijn Shakespeare rollen en films zou je niet snel verwachten als regisseur van een comic book film, maar hij is de perfecte kandidaat. Want het verhaal van Thor en de karakters hebben absoluut wat weg van een Shakespeare verhaal waarbij de karakters en hun relaties een grote rol spelen. Hemsworth brengt veel gevoel, humor en actie in zijn rol en Hiddleston is een heerlijke badguy. Inmiddels is er al een vervolgfilm geweest in 2013 en er staat er voor 2017 nog eentje in de planning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten