zondag 17 mei 2015

Helden worden niet geboren. Ze zijn gebouwd.

In 2008 stond regisseur Jon Favreau aan de basis van een geweldige film franchise met "Iron Man" waar tot nu toe al twee vervolgen van zijn gekomen. En na de nieuwe introductie films van 'The Incredible Hulk', 'Thor' en 'Captain America' is Iron Man ook in al twee Avengers films te zien geweest. Gelukkig maakte Favreau een geweldige start anders was de rest ook niet zo succesvol van de grond gekomen.
Wapenontwikkelaar, Playboy en Multimiljonair Tony Stark ( Robert Downey Jr. ) wordt gevangen genomen door een bende in Irak. Om te ontsnappen bouwt hij een gepantserd en bewapend pak. Eenmaal vrijgekomen wil hij de wapen handel stoppen en richt hij zijn energie in het ontwikkelen van een hypermodern metalen pak om de misdaad te bestrijden. Maar collega Obadiah Stane ( Jeff Bridges ) wil zijn technologie gebruiken voor het maken van metalen soldaten.
Downey Jr. is de perfecte acteur voor Tony Stark. Zijn vlotte babbel, gevoel voor humor, zijn charme en zijn kracht als persoon zorgen voor de perfect mix. Favreau laat zien dat hij niet alleen voor meer independent films geschikt is, maar zich absoluut kan meten in dit genre. De film is een mooi begin waar veel uitleg en ontwikkeling tot de uiteindelijk vorm van Iron Man gedaan moet worden, maar dit zorgt niet voor een saaie film, maar laat een geweldige ontwikkeling zien van zowel het karakter Tony Stark als de ontwikkeling van het Iron Man pak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten