woensdag 13 mei 2015

Ze zijn een schande voor alle criminelen...

Het is altijd interessant om te zien wat de debuut film van een regisseur is. Vaak kan je namelijk in deze film al zien of hij of zij een grote toekomst in het verschiet heeft. Dit was absoluut het geval bij de debuutfilm van Guy Ritchie "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" uit 1998.
Een doorgestoken kaartspel in Londen is de aanleiding voor het botsen van vier vrienden, misdadigers, wiet-telers, harde gangsters, woekeraars en incassobureaus in een reeks van onverwachte gebeurtenissen, allemaal ter wille van de wiet, het geld en twee antieke geweren.
Hoofdrollen waren er voor Jason Flemming, Dexter Fletcher, Nick Moran en het acteerdebuut van Jason Statham en leuke bijrollen voor o.a. Sting en ook het debuut voor oud voetballer Vinnie Jones.
De film is een perfecte combinatie van crime, drama, spanning, humor en actie, geweldig geschreven en geregisseerd met een unieke manier van monteren en een strakke soundtrack. Een debuutfilm waar nog een puntje aan gezogen kan worden. De typische Guy Ritchie stijl zette hij ook voort in 'Snatch' uit 2000 en is ook terug te vinden in zijn Sherlock Holmes verfilmingen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten