woensdag 27 mei 2015

Het ding dat niet zal sterven, in de nachtmerrie die niet zal eindigen

Dit jaar komt al weer de vijfde Terminator film uit maar het begon allemaal in 1984 met "The Terminator" geschreven en geregisseerd door James Cameron.
Een onverwoestbaar cyborg (Arnold Schwarzenegger ) die er als een mens uitziet word vanuit 2029 naar 1984 gestuurd om serveerster Sarah Connor ( Linda Hamilton) te vermoorden omdat haar ongeboren zoon de mensheid zal leiden in een oorlog tegen de machines. Maar deze zoon zend vanuit 2029 de soldaat uit die oorlog Kyle Reese ( Michael Biehn ) terug om haar te koste wat het kost te beschermen.
De film lanceerde niet alleen een fenomeen in filmgeschiedenis, en een zeer succesvolle franchise, maar ook de carrières van Schwarzenegger en Cameron. Arnold is perfect gecast als robot met een geweldige fysiek en houterige manier van praten met geweldige oneliners als I'll be back. Biehn en Hamilton zetten goede rollen neer en zorgen voor diepgang in de karakters. Cameron laat ons een zeer donkere toekomst zien waar de machines het voor het zeggen hebben, maar zijn ideeën zijn tegenwoordig lang niet meer zo ver gezocht.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten