vrijdag 29 mei 2015

Ik ben ontdekking. Ik ben wonder. Ik ben chappie.

De Zuid Afrikaanse regisseur en schrijver Neill Blomkamp maakte in 2009 een zeer sterk debuut met 'District 9' leek iets te zijn doorgeslagen naar Hollywood met 'Elysium' maar is weer helemaal terug met "Chappie" uit 2015.
In de nabije toekomst word de misdaad in Johannesburg bestreden door politie robots ontworpen door Deon Wilson ( Dev Patel ). Deon wil echter een stap verder gaan om een zelfdenkende en voelende robot te maken en steelt een oude robot die bedoelt was voor de schroothoop. Als hij ontvoerd wordt door een aantal criminelen dwingen ze hem de robot te activeren zodat ze hem kunnen gebruiken om geld te stelen. De robot Chappie ( Sharlto Copley ) is in het begin net een kind, maar zijn vermogen om snel te leren zorgen ervoor dat hij al snel iedereen kan laten zien wat het betekend om mens te zijn.
De film heeft net als zijn voorgaande films veel lagen en commentaren op de huidige samenleving. Blomkamp heeft al een zeer specifieke eigen stijl gemaakt waar je absoluut gelooft dat wat je ziet echt waar is. Een soort documentaire stijl gemixt met special effects die onzichtbaar zijn, zorgen voor veel realiteit. De criminelen worden gespeeld door de leden van muziekgroep Die Antwoord ( Ninja en Yo-landi Visser ) en zorgen voor een zeer verfrissende cast. Dev Patel toont geweldige emotie en zijn relatie met de robot is zeer voelbaar en Hugh Jackman speelt voor de verandering eens een vreselijke eikel en ook dit is zeer welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten