dinsdag 26 mei 2015

Eén duw kan alles veranderen

In 'Lucky Number Sleven' liet regisseur Paul McGuigan al zien dat hij goed uit de voeten kan met een verhaal dat ingewikkeld in elkaar zit en waarbij je steeds op het verkeerde been wordt gezet. In "Push" uit 2009 brengt hij wederom een moeilijk verhaal maar nu in een actie, comic book stijl. De manier van filmen van beide films lijkt ook veel op elkaar.
Twee jonge amerikanen, Nick ( Chris Evans ) en Cassie ( Dakota Fanning ) hebben bijzondere psychische gaven. Nick kan dingen laten bewegen en Cassie kan in de toekomst kijken. Samen gaan ze op zoek naar een meisje in Hong Kong voordat ze wordt gevonden door een geheime organisatie die achter mensen met gaven aanzit.
McGuigan besteed veel tijd aan de karakters en geeft ze meerdere lagen om zo meer diepgang in de film te krijgen. Evans en Fanning vormen een moei koppel dat zeer natuurlijk overkomt zelfs al gaat de film over onnatuurlijke dingen. De actie is grotendeels echt gedaan en de film is echt in Hong Kong opgenomen wat zorgt voor een extra niveau van werkelijkheid wat ook de film ten goede komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten