woensdag 6 mei 2015

Er was slechts één man over in het gezin, en de missie was om hem te redden.

'Schindler's List' is niet de enige film die Steven Spielberg heeft gemaakt over de tweede wereld oorlog. In 1998 kwam hij namelijk met "Saving Private Ryan" die begint met één van de meest gedenkwaardige openingen, een zeer heftige landing in Normandië op 6 juni 1944 waarbij je je als kijker echt even op dat strand bevind waar de kogels over je oren vliegen.
Als Mrs. Ryan op één dag drie telegrammen ontvangt van zoons die gestorven zijn in actie besluit de Amerikaans Chief of Staff George C Marshal om haar vierde zoon die ook in de oorlog vecht op te zoeken en thuis te brengen. Captain Miller ( Tom Hanks ) krijgt de taak om samen met 7 man met gevaar voor eigen leven opzoek te gaan naar Private Ryan ( Matt Damon ).
Was Schindler's List meer in een documentaire stijl gefilmd en gemonteerd, deze film is een ware oorlogsbeleving en een cinematisch hoogtepunt. Een geweldig verhaal met zeer veel diepgang en gevoel, mooie acteerprestaties een sterke boodschap en ongelofelijke beelden maken de kijker echt deel van de filmervaring. Wederom een zeer sterke oorlogsfilm van Spielberg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten