zondag 3 mei 2015

Een opleiding in opsluiting

Etan Cohen ( niet te verwarren met Ethan Coen van de Coen Brothers ) begon met het schrijven voor TV voor series als 'King of the Hill', maar maakte de overstap naar film met de screenplays van 'Tropic Thunder' en 'Men in Black 3'. Nu maakt hij zijn debuut als regisseur met de film "Get Hard" uit 2015.
De softe Miljonair James King ( Will Ferrell ) wordt onschuldig veroordeeld voor fraude en zal in 30 dagen in de zwaar beveiligde gevangenis San Quentin geplaatst worden. Om hem voor te bereiden op deze extreem zware tijd vraagt hij de hulp van de enige zwarte man die hij kent Darnell ( Kevin Hart ). Darnell doet zich voor als ex gevangene maar is slechts een simpele auto schoonmaker.
Ferrell is de perfecte simpele ziel die te veel geld heeft om echt over de wereld na te denken. Heerlijk naïef over wat hem te wachten staat en gemakkelijk te plooien door Hart. Hart kan hierdoor lekker los gaan en kan heerlijk van Ferrell afspelen. Samen vormen ze een sterk duo die niet alleen via woorden grappig zijn, maar ook zeker fysiek. Een mooi begin van Cohen voor zijn carrière als regisseur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten