dinsdag 12 mei 2015

Terugkomen was slechts het begin...

Met het maken van "Back to the Future Part II" had regisseur Robert Zemeckis een mogelijkheid die geen enkele filmmaker ooit zou krijgen, hij kon namelijk teruggaan in de eerste film en die van een andere kant bekijken.
Het tweede deel gaat verder waar het eerste was gebleven. Doc Brown ( Christopher Lloyd ) komt terug naar 1985 vanuit het toekomstige 2015 om Marty McFly ( Michael J. Fox ) op te halen. In 2015 moet hij zijn toekomstige zoon van een grote fout weerhouden. In de toekomst steelt de bejaarde Biff Tannen ( Thomas F. Wilson ) de tijdmachine om samen met een sport almanak met alle sportuitslagen van 1950 tot 2000 naar 1955 ( de tijd van de eerste film ) te brengen en te geven aan zijn jonge zelf. Biff gebruikt deze almanak om een alternatief 1985 te maken. Nu moet Marty weer terug naar 1955 om alles weer goed te maken.
Toen er werd besloten om een vervolg te maken op het zeer succesvolle 'Back to the Future' werd er een script geschreven waar zoveel in stond dat er genoeg bleek te zijn voor twee vervolgfilms en zo kwam er een uiteindelijke trilogie. Het tweede deel is het donkere deel van de drie films, net als goede voorbeelden Star Wars en Indiana Jones, waar alles mis moet gaan om het uiteindelijk in het slot deel weer allemaal goed te laten komen. De mogelijkheid om terug te keren naar je eigen film was uniek en zorgde voor zeer veel mogelijkheden om een ander oogpunt te geven aan bestaand materiaal. Gelukkig kwam het grootste gedeelte van de cast terug voor de vervolgfilms wat het echt tot een geheel maakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten