zaterdag 2 mei 2015

Zijn liefde is echt, maar hij is dat niet.

Stanley Kubrick werkte de laatste 12 jaar voor zijn dood aan een project wat hij uiteindelijk niet meer zelf zou regisseren. Gaandeweg gaf hij het over aan zijn goede vriend Steven Spielberg en werkte nog jaren samen met hem aan de ideeen van de film die uiteindelijk in 2001 uitkwam als "A.I.: Artificial Intelligence".
Professor Hobby ( William Hurt ) ontwikkeld een kind robot die echte liefde toont voor zijn moeder. David ( Haley Joel Osment ) komt bij Monica ( Frances O'Conner ) en Henry ( Sam Roberts ) in huis die een zoon hebben die in coma ligt. Als echter de echte zoon weer ontwaakt is er geen plek meer voor David en wordt hij uit huis gezet. David begint daarom een zoektocht naar de blauwe fee om hem tot een echte jongen te maken zodat Monica weer van hem gaat houden.
De film is een ware mix van typische Kubrick elementen en kenmerkende Spielberg stijlen en wisselt nogal eens van genre. Osment is absoluut geweldig als de robot jongen in zijn manier van bewegen, praten en zijn hele doen en laten. Daarnaast is er een geweldige bijrol voor Jude Law als de robot Gigolo Joe. Door de combinatie van Kubrick en Spielberg kan dit worden gezien als een zeer uniek project in de filmgeschiedenis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten